WL8200-I1 802.11ac Enterprise Dual Band Enterprise AP

WL8200-I1 802.11ac Enterprise Dual Band Enterprise AP

Краток опис:

WL8200-I1 е рентабилно претпријатие 802.11ac безжична точка за пристап (АП) што може да поддржува 2 × 2 MIMO и 4 просторни потоци. Обезбедува сеопфатни сервисни способности и карактеристики како едноставно распоредување, автоматско откривање и конфигурирање на наизменична струја, висока сигурност, висока безбедност и управување и одржување во реално време. Врз основа на стандардот 802.11ac, неговата вкупна пропусна моќ може да достигне 1167Mbps што е применливо за трговски ланци, медицински, складирање, производство и логистички услуги ...


Детали за производот

Ознаки на производот

WL8200-I1 е рентабилно претпријатие 802.11ac безжична точка за пристап (АП) што може да поддржува 2 × 2 MIMO и 4 просторни потоци. Обезбедува сеопфатни сервисни способности и карактеристики како едноставно распоредување, автоматско откривање и конфигурирање на наизменична струја, висока сигурност, висока безбедност и управување и одржување во реално време. Врз основа на стандардот 802.11ac, неговата вкупна пропусност може да достигне 1167Mbps што е применливо за комерцијални ланци, медицински, складирање, производство и логистички сценарија.

微信截图_20201109163023

Клучни карактеристики и нагласи

Внатрешна внатрешна точка за безжичен пристап 802.11ac од класа на претпријатие

WL8200-I1 го поддржува стандардот 802.11a / b / g / n / ac, работи во 2,4 GHz и 5 GHz во двете опсези и обезбедува ширина на опсег до 1167 Mbps. Врз основа на добрата изведба, истовремените корисници можат да бидат 127.

Флексибилно поставување

WL8200-I1 може да поддржува поставување на wallид, поставување на таван, можете да го распоредите според реалното опкружување.

Управување со облак

WL8200-I1 може да работи со платформата облак DCN беспрекорно за да обезбеди подобро решение за перформанси на трошоците; може да им помогне на потрошувачите на SMB да уживаат во стабилната безжична врска по пониска цена.

Добра PoE компатибилност

WL8200-I1 може да работи добро со сите прекинувачи PoE (cisco, HUAWEI, итн.) Кои поддржуваат 802.3af стандард, ова ви овозможува директно напојување на WL8200-I1, адаптерот за напојување повеќе не е потребен.

Поддржете го режимот WDS

WL8200-I1 може да поддржува режим WDS и во режимот на AP и во форма и маснотии. Користете 2,4GHz и 5GHz за да постигнете функција за безжично премостување.

Состојба и маснотии во двоен режим

WL8200-I1 може да работи во режим на прилагодување или маснотии и може флексибилно да се префрла помеѓу режимот на прилагодување и режимот на маснотија според барањата за мрежно планирање.

 

 Спецификации на производот

Спецификации на хардвер

Предмет WL8200-I1
Димензии (L * W * D) (mm) 160 х 160 х 30
Тежина 390гр
10/100 / 1000Base-T порта 1
Приклучок за конзола (RJ-45) N / A
Напојување 802.3af или надворешен адаптер за напојување (влез: 100 ~ 240V AC, излез: 48 V DC)
Максимална потрошувачка на енергија <15W
RF порта Вградена 2,4 GHz 2 dBi антена и 5 GHz 4 dBi антена
Работа фреквентен опсег 802,11a / n: 5,150 GHz до 5,850 GHz802.11b / g / n: 2.4 GHz до 2.483 GHz802.11ac:

5,150GHz до 5,250GHz

5,250GHz до 5,350GHz

5,725GHz до 5,850GHz

Технологија на модулација
802.11b : BPSK , QPSK CCK802.11a / g / n: BPSK , QPSK , 16-QAM , 64-QAM802.11ac : BPSK , QPSK , 16-QAM , 64-QAM , 256-QAM

 

Пренесете ја моќноста 2,4 G : 23dBm (по ланец5G : 23dBm (по ланец(Забелешка:конечната излезна моќност во согласност со регулативата за распоредување може да биде различна)

Грануларност за прилагодување на моќноста

1 dBm
Работа / температура на складирање –0 ° C до + 50 ° C–40 ° C до + 70 ° C
Работно / складирање RH 5% до 95% (без кондензација)
Ниво на заштита IP41


Спецификации на софтвер

Предмет Карактеристика WL8200-I1

WLAN

Позиционирање на производот Внатрешна двојна фреквенција
Фреквентен опсег на работа 2,4 GHz и 5 GHz
Изведба на ширина на опсег 1167Mbps
Виртуелен АП (BSSID) 16
Истовремен корисник 127
Број на просторни потоци 2.4G: 2 5G: 2
Динамичко прилагодување на каналот (DCA) Да
Контрола на моќност на пренос (TPC) Да
Откривање и поправка на слепи места Да
SSID се крие Да
РТС / ЦТС Да
Скенирање на РФ околина Да
Хибриден пристап Да
Ограничување на бројот на корисници на пристап Да
Проверка на интегритетот на врската Да
Интелигентна контрола на терминалите заснована на правичност на времето Да
Оптимизација на апликацијата со висока густина Да

11n

 подобрувања

Пакет од 40 MHz Да
300 Mbps (PHY) Да
Агрегација на рамки (A-MPDU) Да
Демодулација на максимална веројатност (МЛД) Да
Пренесување на зрак (TxBF) Да
Комбинирање на максимален сооднос (MRC) Да
Кодирање на блок-простор-време (STBC) Да
Код за проверка на паритет со мала густина (LDPC) Да

Безбедност

Шифрирање Шифрирање 64/128 WEP, TKIP и CCMP
802.11i Да
WAPI Да
Автентикација на MAC адреса Да
Автентикација на LDAP Да
Автентикација на PEAP Да
WIDS / WIPES Да
Заштита од DoS напади Anti-DoS за безжични пакети за управување
Безбедност на товар Филтрирање на рамки, бела листа, статичка црна листа и динамична црна листа
Изолација на корисникот

Потиснување на пренасочување на AP L2

Изолација помеѓу клиентот

Периодично SSID овозможување и оневозможување Да
Контрола на пристап до бесплатни ресурси Да
Безжичен САВИ Да
ACL Контрола на пристап до разни пакети со податоци како што се MAC, IPv4 и IPv6 пакети
Безбедна контрола на пристапот до АП Безбедна контрола на пристапот до АП, како што се автентикација на MAC, автентикација на лозинка или автентикација на дигитален сертификат помеѓу АП и АС

Шпедиција

Поставување на IP адреса Статичка конфигурација на IP адреса или динамична распределба на адреса DHCP
Испраќање на IPv6 Да
IPv6 портал Да
Локално препраќање Да
Мултикаст IGMP душкање
Роаминг

ДА

Референца за вклучување на АП

Јачина на сигналот, стапка на грешка во бит, RSSI, S / N, без разлика дали соседните АП работат нормално, итн.

WDS

Да

QoS

СММ Да
Приоритетно мапирање

Етернет-порта 802.1P идентификација и обележување

Мапирање од безжични приоритети во жични приоритети

Мапирање на политики на QoS

Мапирање на различни SSID / VLAN мрежи на различни политики за QoS

Мапирање на потоците на податоци што се совпаѓаат со различни полиња на пакети со различни политики на QoS

Филтрирање на пакети L2-L4 и класификација на проток Да: пакети MAC, IPv4 и IPv6
Балансирање на оптоварување

Балансирање на оптоварување врз основа на бројот на корисници

Балансирање на оптоварување врз основа на сообраќајот на корисникот

Балансирање на оптоварување засновано на фреквентни опсези

Ограничување на ширина на опсег

Ограничување на ширина на опсег врз основа на АП

Ограничување на ширина на опсег засновано на SSID

Ограничување на ширина на опсег засновано на терминали

Ограничување на ширина на опсег врз основа на специфични текови на податоци

Контрола за прием на повик (CAC)

CAC врз основа на бројот на корисници

Режим на заштеда на енергија Да
Автоматски механизам за итни случаи на АП Да
Интелигентна идентификација на терминалите Да
Безжична мрежа VAS Обилна безжична мрежа VAS; апликации засновани на паметни терминали; локации засновани врз основа на реклами; персонализираниот притисок на порталот
Подобрување на повеќекастот Мултикаст до уникаст

Менаџмент

Управување со мрежата Централизирано управување преку наизменична струја; и фит и режим на маснотии
Режим на одржување И локално и далечинско одржување
Функција за најавување Извоз на локални дневници, Syslog и евиденција на датотеки
Аларм Да
Откривање дефект Да
Статистика Да
Префрлување помеѓу режимите маснотии и вклопување АП што работи во режим на вклопување може да се префрли во режим на маснотии преку безжичен наизменична струја;АП што работи во режим на маснотии може да се префрли во режим на вклопување преку локална контролна порта или Телнет.
Анализа на далечинска сонда Да
Механизам за резервна копија на двојна слика (двоен оперативен систем) Да
Стражарска кула Да

 

 Типична примена

 微信截图_20201109163031


Информации за нарачката

 

Производ Опис
WL8200-I1

Внатрешен АП за влез на ниво на DCN, 802.11a / b / g / n + 802.11ac (двоен режим 2.4GHz & 5GHz, 2 * 2, масно и соодветно, 802.3 af), управувано од хардвер контролер DCN и платформа за облак

 

  • Остави ја твојата порака

    Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

    Поврзани производи

    Остави ја твојата порака

    Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја